Succesvolle eerste studiedag voor leerkrachten uit het basisonderwijs door philharmonie zuidnederland

18 april 2017

Op woensdag 5 april organiseerde de philharmonie zuidnederland een eerste studiedag voor leerkrachten uit het basisonderwijs: Muziek, daar zit wat in! Een dag die bol stond van muziek: luisteren, beleven, zelf doen en reflectie. De deskundigheidsbevordering i.h.k.v. DOOR! (Limburg) en de Impuls Muziekonderwijs (landelijk) was de aanleiding voor het organiseren van deze dag.

Leerkrachten beleefden een dag vol muziek die begon met het bijwonen van een repetitie van het orkest. Aansluitend gaven onze bevlogen workshopleiders Han Vogel, Vivian Knols en Karin van Hengel workshops waarbij het luisteren naar muziek en het zelf maken van muziek centraal stonden. Gedurende de hele dag waren er momenten van reflectie: wat hebben we gedaan, hoe heb ik dat ervaren, wat neem ik mee? Ook leerkrachten zonder kennis van of ervaring met muziek, hebben handvatten gekregen om korte muzieklessen in de klas te kunnen geven.

In schooljaar 2017-2018 vindt wederom een studiedag plaats. Houd onze website in gaten voor meer informatie en bekijk hier de aftermovie van onze editie in 2017!


Terug naar overzicht

Nieuws

Vernieuwde aanvraagprocedure SamenDOOR!regeling 2019-2020

2 oktober 2019

De aanvraagprocedure voor de SamenDOOR!regeling 2019-2020 is na feedback van jullie...

Lees verder


Lesmateriaal jeugdopera Brundibár

9 september 2019

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de provincie Limburg bevrijd werd....

Lees verder