Schrijf je in voor de basistraining van 'Muziek Ontwikkelt'!

25 januari 2017

Ben jij op je school bezig met muziek in de klas? Of ben je van plan hier meer mee te gaan doen? Dan is deze training van Muziek Ontwikkelt wellicht iets voor jou.

Op woensdag 1 februari a.s. krijgen onze 'Vroege Vogel' scholen de Basismodule 'Muziek Ontwikkelt! Op School' aangeboden. In deze training wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om muziek in de klas te gebruiken. Er wordt ingegaan op de gedragsontwikkeling van kinderen en het positieve effect van muziek hierop. Verantwoording van muziek in de klas wordt gegeven aan de hand van o.a. kerndoelen en domein, doorlopende leerlingen, onderwijsvisie, passend onderwijs en deskundigheidsbevordering.

Verder wordt aan de hand van werkvormen ingegaan op luisteren, taal, rekenen en passend onderwijs. Bij deze praktijkvoorbeelden wordt telkens gekeken hoe deze passen in bovengenoemde verantwoording van muziek in de klas. Na het volgen van deze basismodule kan de leerkracht direct met werkvormen in de klas aan de slag.

Er zijn onverwachts drie plekken vrij gekomen voor deze training. DUS: wil jij deelnemen aan deze training? Stuur dan nú een e-mail naar: linda@doormuziek.nl. Ben er snel bij, want VOL = VOL.

Praktische info:

Training Muziek Ontwikkelt Op School 
Datum: Woensdag 1 februari 2017
Tijd:14.30-17.00 uur
Locatie: RICK CultuurenKunsteducatie, Weert

muziekontwikkelt_170125_141823.jpg#asset

Terug naar overzicht

Nieuws

Resultaten enquête muziekonderwijs in Limburg 2020

27 mei 2020

In maart jl. ontvingen Limburgse scholen een enquête met als doel o...

Lees verder


DOOR! lanceert TussenDOOR!tjes

7 april 2020

De Corona-crisis raakt iedereen, ook het onderwijs. De scholen zijn gesloten, kinderen...

Lees verder