Lang Leve de Muziek Show 2020

27 januari 2020

Wil jij met jouw groep 6 of 7 kans maken op een optreden voor Koningin Máxima? Of een geheel verzorgd bezoek aan het Eurovisie Songfestival winnen? Schrijf je dan nú in voor Lang Leve de Muziek Wedstrijd. 

Dit is hoe het werkt
Ga het muzikale avontuur aan en bedenk een verrassende muzikale act van anderhalve minuut. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet en het plezier er vanaf spat! Stuur uiterlijk 29 maart een filmpje van de act in via de website van Méér Muziek in de Klas.

Wil je ook kans maken op een geheel verzorgd bezoek aan een repetitieshow van het Eurovisie Songfestival? Maak dan een muzikale act met thema ‘Songfestival’ en stuur jullie video vóór 1 maart .

En dan?
Een deskundige jury bepaalt welke klassen door mogen naar de regionale auditierondes. Tijdens deze spannende auditieronde voert je klas de muzikale act op voor de jury in een echt theater in jouw regio. Om je klas op deze ronde voor te bereiden, komt er een Vliegende Brigadier naar jullie toe. Helemaal gratis! Dit is een vakleerkracht muziek die jou en je klas muzikale tips & tricks geeft en jullie laat ervaren hoe leuk het is om muziek te maken in de klas. Gratis muziekonderwijs dus! Uit alle audities selecteert de jury de klassen die doorgaan naar het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show (NPO Zapp) én samen gaan optreden als de Grootste Schoolband van Nederland tijdens Het Kerst Muziekgala 2020. 

Lang Leve de Muziek Show
Tijdens de Lang Leve de Muziek Show strijden klassen uit alle provincies tegen elkaar om de Muzikaalste Klas van Nederland te worden. Om jullie hierop voor te bereiden komt er voor 10 uur weer een Vliegende Brigadier langs. Deze Vliegende Brigadier helpt jullie ook met de voorbereidingen voor jullie optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2020.

Leuk om te weten
Meedoen is sowieso niet voor niets! Ook al wordt je klas niet uitgenodigd voor de audities, zelfs dan krijg je een gratis workshop op maat voor het hele leerkrachtenteam op een moment naar keuze. Ga het muzikale avontuur aan en geef je klas op via meermuziekindeklas.nl/wedstrijd.

Terug naar overzicht

Nieuws

Oproep aan leraren: Doe mee aan herziening van het landelijk curriculum

6 oktober 2020

Dit is dé kans om mee te werken aan het landelijk curriculum. O...

Lees verder


Resultaten enquête muziekonderwijs in Limburg 2020

27 mei 2020

In maart jl. ontvingen Limburgse scholen een enquête met als doel o...

Lees verder