Jan Kooijman voor BZT-show op bezoek bij BS Leyenbroek

12 oktober 2016

Fleur, Karlijn, Evy, Maud, Nienke en Femke uit groep 8 van Basisschool Leyenbroek in Sittard zijn als enige Limburgse deelnemers doorgedrongen tot de finale van de muziekwedstrijd BZT Band XXL!

Samen met kinderen van twee andere scholen strijden ze binnen het muziekthema ‘bodypercussie’ om een plaatsje in de BZT Band XXL. Deze band zal op een speciaal muzikaal kerstgala in Koninklijk Theater Carré aan de Amstel in Amsterdam optreden voor koningin Máxima. Het kerstgala wordt georganiseerd door Méér Muziek in de Klas in samenwerking met KRO-NCRV.

» Zes meiden BS Leyenbroek in BZT-show 

De finale vindt plaats in de BZT-show, die op vrijdag 21 oktober wordt opgenomen, de televisie-uitzending is een dag later. Het wordt dus met de dag spannender voor de meiden. Nu ze de finale hebben bereikt heeft de BZT-show hen in de persoon van danser, acteur en presentator Jan Kooijman een eigen ‘held’ (coach) toegewezen. Dinsdag kwam hij vanuit Rotterdam speciaal naar Sittard om de meiden een hart onder de riem te steken en hen een beetje gerust te stellen. “Je bent dan wel zenuwachtig, maar je moet ook bedenken dat je goed bent in wat je doet, want je staat natuurlijk niet voor niets in de finale én je staat er samen! Wat ik echt heel goed vind van jullie is dat jullie een ongelofelijk strak ritme weten vast te houden. Dat is heel knap!” Hij zal de meiden in Hilversum tijdens de opnamedag op 21 oktober begeleiden.

bzt-show-jan-kooijman-coach… aandacht voor de coach …

Fleur, Karlijn, Evy, Maud, Nienke en Femke en hun klasgenoten mochten vervolgens vragen stellen aan Jan Kooijman. Daaruit werd duidelijk dat hij twee jonge kinderen heeft; dat hij in een film gaat spelen; dat hij goed kan zingen; dat hij geen huisdieren heeft omdat hij een allergie heeft, maar als hij mocht kiezen hij graag een struisvogel zou willen want die zijn zo lekker dom; dat Nadal zijn favoriete sportman is; dat hij géén Pokemon Go speelt en dat hij op zijn tiende is begonnen met dansen. Op de vraag van een van de kinderen of hij dan even een dansje wilde laten zien antwoordde hij dat hij al acht jaar niet meer had gedanst. “Dat verleer je toch niet”, was daarop het verweer en inderdaad: hij kan het nog.

Na een korte repetitie voerden Fleur, Karlijn, Evy, Maud, Nienke en Femke ten overstaan van alle leerlingen van de school nog maar eens het bodypercussienummer op. De meidengroep staat onder leiding van juffrouw Megan en muzieklerares Sandra de Jong.

De uitzending van de BZT-show met de leerlingen van basisschool Leyenbroek vindt plaats op zaterdag 22 oktober om 19:00 uur op NPO Zapp.

Bericht door: http://sittard-geleen.nieuws.n...

Terug naar overzicht

Nieuws

Oproep aan leraren: Doe mee aan herziening van het landelijk curriculum

6 oktober 2020

Dit is dé kans om mee te werken aan het landelijk curriculum. O...

Lees verder


Resultaten enquête muziekonderwijs in Limburg 2020

27 mei 2020

In maart jl. ontvingen Limburgse scholen een enquête met als doel o...

Lees verder