Geef je instrument DOOR! | 24 mei 2019

19 april 2019

Op vrijdag 24 mei 2019 vindt Geef je instrument DOOR! plaats bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Deze middag staat in het teken van alle ins & outs op het gebied van muziekonderwijs. Doe mee aan één van onze interactieve sessies en ontmoet anderen die actief bezig zijn met meer muziek in de klas. Laat je daarna verrassen door de aftrap van een bijzonder initiatief en zie met eigen ogen wat muziekonderwijs teweeg brengt. 

>>> UPDATE: WIN EEN INSTRUMENTENPAKKET T.W.V. €1000,- <<<

Ben je een leerkracht of een vakleerkracht en schrijf je je in voor één van de sessies tijdens de Geef je instrument DOOR!dag? Dan maak jij/ jouw school kans op een instrumentenpakket t.w.v. €1000,- (bruikbaar voor de methoden Eigenwijs Digitaal of 123 Zing)! Aarzel niet en schrijf je in!


Programmaoverzicht

14.00 - 14.30 uur | Inloop
14.30 uur | Start sessie Méér Muziek in de Klas, Eigen-wijs Digitaal/Adams Kids
15.45 uur | Pauze
16.20 uur | Concert
17.00 uur | Einde

Programmasessies

Méér Muziek in de Klas
Voor beleidsmakers, CMK-penvoerders, vertegenwoordigers van muziekscholen, bestuur van muziekbonden

Deze sessie wordt geleid door Méér Muziek in de klas, de landelijke organisatie die zich inzet voor muziekonderwijs. Hoe zorgen we ervoor dat vanaf 2020 muziekonderwijs muziekonderwijs verankerd is in het curriculum van de basisschool? Hoe ver zijn we in Limburg en waar kunnen er nog stappen worden gezet?

Muziekmethode Eigen-wijs Digitaal
Voor leerkrachten, vakleerkrachten en Pabo-studenten, vertegenwoordigers van muziekverenigingen

Eigen-wijs is de digitale onderwijsmethoden voor het digibord met de grootste verzameling van kinderliedjes. Professionals van Eigen-wijs Digitaal geven tips en tricks over de toepassing van deze methode waarmee jij in de klas aan de slag kunt.

Boomwhackers & MORE (Adams kids)

Voor leerkrachten, vakleerkrachten en Pabo-studenten, vertegenwoordigers van muziekverenigingen

De onderwijsmethodes 123 Zing en Eigen-wijs Digitaal maken gebruik van instrumentarium. Boomwhackers en hun sprekende kleuren zijn daarin een bekend fenomeen. Veel leerkrachten en vakleerkrachten kennen dit dus al, maar wat kun je nu nog meer? In deze sessie leer je hoe je kunt afwisselen en uitbreiden met andere (slag-)instrumenten en zo steeds een uitdaging behoudt.

Inschrijven

Ben jij actief bezig met muziekonderwijs of ben je van plan dit te gaan ondernemen? Zorg dan dat je erbij bent op vrijdag 24 mei! De Geef je instrument DOOR!dag is gratis toegankelijk. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan voor 13 mei via deze link.


Contact
Heb je vragen over Geef je instrument DOOR!? Neem dan contact op met Hanneke Suilen-Hendriks, projectleider DOOR! via hsuilen@hklimburg.nl.

Geef je instrument DOOR! is bedoeld voor leerkrachten (basisonderwijs), vakleerkrachten (voortgezet onderwijs), Pabo-studenten, CMK- penvoerders, vertegenwoordigers van muziekscholen, adviseurs en beleidsmakers cultuur(-educatie), bestuur van muziekbonden en vertegenwoordigers van muziekverenigingen. 

ASP_20180627_0039-min.jpg#asset:477

Terug naar overzicht

Nieuws

Resultaten enquête muziekonderwijs in Limburg 2020

27 mei 2020

In maart jl. ontvingen Limburgse scholen een enquête met als doel o...

Lees verder


DOOR! lanceert TussenDOOR!tjes

7 april 2020

De Corona-crisis raakt iedereen, ook het onderwijs. De scholen zijn gesloten, kinderen...

Lees verder