Doe mee aan Lang Leve de Muziek Wedstrijd

18 februari 2019

Vanaf nu kunnen basisschoolklassen zich weer inschrijven voor Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2019. Ga jij met je klas het muzikale avontuur aan?

Over de Lang Leve de Muziek Wedstrijd
De Lang Leve de Muziek Wedstrijd is een spannende, muzikale wedstrijd voor groepen 6 en 7. De wedstrijd bestaat uit verschillende rondes (let op, deze informatie is onder voorbehoud):

Ronde 1
Je bedenkt een originele muzikale act met je klas, neemt die per video op en stuurt 'm in. Een deskundige jury bepaalt per provincie welke klassen door mogen naar de regionale auditieronde.

Ronde 2
In deze spannende auditieronde voert je klas de muzikale act uit in een theater in je eigen regio. Om je klas op deze ronde voor te bereiden, komt er een Vliegende Brigadier naar je toe. Helemaal gratis! Dat is een vakleerkracht muziek die jou en je klas tips & tricks geeft en laat ervaren hoe belangrijk en hoe leuk het is om meer met muziek te doen in de klas. Gratis muziekonderwijs dus! Uit alle audities selecteert de jury, per provincie, de klassen die doorgaan naar de finale van de wedstrijd, de Lang Leve de Muziek Show.

Ronde 3
Tijdens de Lang Leve de Muziek Show strijden de provinciale finalisten om een plekje in de Grootste Schoolband van Nederland, die mag optreden tijdens Het Kerst Muziek Gala 2019. Ook voor deze ronde komt er een Vliegende Brigadier op bezoek die jullie helpt bij de voorbereiding. 

Ronde 4
Optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2019! De Grootste Schoolband van Nederland bestaat uit klassen uit het hele land! Ook voor deze ronde komt er gratis een Vliegende Brigadier op bezoek die jullie helpt bij de voorbereiding. Weten hoe het eraan toegaat tijdens het gala? 

Het traject
# 1: maak een account aan!
Maak een account aan op meermuziekindeklas.nl/wedstrijd.

# 2: stuur jouw muzikale filmpje in
Stuur uiterlijk 20 maart jouw muzikale act in. Het filmpje mag maximaal 1,5 minuut duren en kan gewoon met een telefoon gefilmd worden (tip: hou de telefoon horizontaal als je filmt!).

# 3: Provinciale auditierondes
Heb je eind maart te horen gekregen dat je door bent naar de auditierondes? Om met je klas verder te komen in de Lang Leve de Muziek Wedstrijd volgt eerst een theater-auditieronde waarin je met je klas een vakjury kunt laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken. De audities vinden plaats door heel het land, er is dus altijd een plekje bij jouw school in de buurt:

Dinsdag 14 mei – Dordrecht: Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant
Vrijdag 17 mei – Zaandam: Noord-Holland, Flevoland en Utrecht
Donderdag 23 mei – Helmond: Noord-Brabant en Limburg
Dinsdag 28 mei – Sneek: Groningen, Friesland en Drenthe
Donderdag 6 juni – Zutphen: Overijssel, Gelderland

# 4: Lang Leve de Muziek Show
Snel na je auditie hoor je of je met jouw klas door bent naar de Lang Leve de Muziek Show. In het programma staat iedere week een andere provincie centraal. Per provincie zal één klas er met de winst vandoor gaan, namelijk: met de Grootste Schoolband van Nederland optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2019.

Voor meer info ga naar de Méér Muziek in de Klas website
.

MMK-Lang-leve-de-Muziek-wedstrijd.jpg#asset:443


Terug naar overzicht

Nieuws

Oproep aan leraren: Doe mee aan herziening van het landelijk curriculum

6 oktober 2020

Dit is dé kans om mee te werken aan het landelijk curriculum. O...

Lees verder


Resultaten enquête muziekonderwijs in Limburg 2020

27 mei 2020

In maart jl. ontvingen Limburgse scholen een enquête met als doel o...

Lees verder