Geef je instrument DOOR!

Instrumentendepot Limburg: Geef je instrument DOOR!

Omdat DOOR! vaak geluiden hoort vanuit scholen en muziekverenigingen dat men instrumentarium mist is besloten om samen met Adams muziekcentrale en met hulp de philharmonie zuidnederland een Limburgs instrumentendepot op te richten. Het doel van het instrumentendepot is om kinderen en scholen de mogelijkheid te bieden een instrument te bespelen!

Adams muziekcentrale gaat de instrumenten verzamelen en uitgeven. Tevens zorgen zij ervoor dat de instrumenten die aangeleverd worden in goede staat zijn als ze uitgeleend worden. Ook scholen kunnen instrumentarium lenen. Dit geeft scholen de mogelijkheid om bijvoorbeeld een schoolorkest op te richten. In Limburg kan zowel een kind individueel als een hele klas of school instrumenten lenen bij het instrumentendepot. 

Ligt jouw instrument in een kast stof te vangen?

Geef dan je instrument DOOR! Je kan er een kind heel blij mee maken, een instrument kopen of huren is nog vaak heel prijzig. Omdat er op de Limburgse basisscholen en middelbare scholen via DOOR! en de landelijke Muziekimpuls regeling veel meer kinderen in Limburg muziekonderwijs krijgen is nu het moment om ook na school een instrument te bespelen. Door een instrument te doneren krijgt een kind de kans om zijn of haar talent zowel op school als na school te ontdekken.

 Het Limburgse bedrijfsleven kan ook een steentje bijdrage aan Geef je instrument DOOR!

Om een instrument mogelijk te maken voor een kind, een schoolklas of een hele school kunt u vanaf 1 oktober een financiële donatie doen ten behoeve van het instrumentendepot Limburg. Nu al nieuwsgierig wat een instrument voor waarde heeft voor de toekomst van een kind en een school? Dat vertellen wij u graag, neem contact met ons op en het DOOR! team komt naar u toe. Een verbintenis van het bedrijfsleven is van groot belang voor het instrumentenfonds, u maakt door een donatie het mede mogelijk dat honderden kinderen in aanraking komen met muziek!  

Hoe geef ik een instrument DOOR! of doe ik een donatie?

Geef het DOOR! team een seintje, via het contactformulier.

Voor wie is het instrumentendepot?

Voor kinderen die na school een muziekinstrument willen bespelen maar ook voor scholen die bijvoorbeeld bepaalde instrumenten voor een les nodig hebben. Het werkt heel simpel, je geeft je wens door aan het DOOR! team en wij zorgen dat jouw instrument (en) klaar liggen bij onze partner Adams Muziekcentrale. Deze prachtige muziekwinkel, die over de hele wereld instrumenten levert, checkt of het instrument van jouw keuze in goede staat is. Je betaalt een kleine borg zodat we ook weten dat jij goed voor het instrument zorgt. Het instrument moet ingeleverd worden nadat het project op school klaar is of de muzieklessen na school. Je mag zo vaak als je wilt een instrument huren bij het instrumentendepot.

DOOR! en Adams Muziekcentrale: partners in het instrumentendepot

De philharmonie zuidnederland wees DOOR! op Adams Muziekcentrale als partner voor het instrumentendepot. Natuurlijk is Adams voor DOOR! een geweldige partner voor het instrumentendepot omdat behalve de kennis om een instrument perfect te kunnen repareren of reviseren Adams ook beschikt over haar eigen muziekinstrumenten-productielijn. In nauwe samenwerking met muzikanten over de hele wereld worden instrumenten ontwikkeld die uitblinken in kwaliteit en klank. Blaasinstrumenten zoals trompetten, cornetten, piccolo-trompetten, bugels, tuba's, euphoniums en ook concertslagwerk zoals pauken, xylofoons, marimba's, bassdrums, vibrafoons en bijbehorende accessoires worden in eigen huis geproduceerd. Al deze instrumenten worden over de hele wereld geëxporteerd en zijn dan ook bij veel beroemde artiesten, orkesten en bands terug te vinden.