Ambassadeurs

DOOR! ambassadeurs zijn gezagsdragers binnen hun respectievelijke métier (cultuur, onderwijs, politiek) en zijn zichtbaar in het maatschappelijke veld. DOOR! ambassadeurs onderschrijven het belang van muziek in de ontwikkeling van kinderen en hebben een mening over de positie die muziekonderwijs heeft - of zou moeten hebben op zowel het primair - als voortgezet onderwijs. Van onze ambassadeurs vragen wij de doelstellingen van DOOR! Masterplan muziekonderwijs te onderschrijven en het project binnen hun respectievelijke netwerken uit te dragen.

Muziek kan je ‘raken’, tot tranen toe. Eenmaal ‘geïnfecteerd’ blijft dit voor altijd bij je. Neemt bezit van je ziel en maakt je rijker, mooier. Heel belangrijk dus om onze kids daar al vroeg aan te laten proeven!

Josef Suilen
Dirigent

Zesde klas lagere school. De leraar liet ons Chopin horen. Klassieke muziek op die leeftijd, dan hoefde je niet op applaus te rekenen. Meester Ploum deed het toch. Het werd muisstil. Ook omdat we ’n beetje bang voor hem waren. Door de melodie vergat ik alles om me heen. Ik kwam als ’n ander kind het klaslokaal weer uit.

Jack Poels
Zanger/ gitarist Rowwen Hèze

Met deze DOOR! aanpak creëren we in Limburg optimale kansen voor de leerkracht en leerling om hun talenten te gebruiken en te ontwikkelen voor muziek. Daarmee leggen we een nieuw, sterker fundament voor muziek in Limburg. En dat verdient navolging op nationaal niveau.

Ger Koopmans
Gedeputeerde Cultuur Provincie Limburg

Onlangs was ik op een lagere school en daar wordt dus niet meer gezongen, laat staan gemusiceerd. Dat kan echt niet. Want muziekonderwijs maakt mensen mooier!

Ge Reinders
muzikant / componist

“Een voetballer moet trainen en heeft goede begeleiding nodig om de top te bereiken. Datzelfde geldt voor een muzikant. Gedegen muziekonderwijs is daarom essentieel”

Marco Roelofs
cabaretier / schrijver / ex-Heideroosje

Nieuws

Subsidieregeling popmuziek SamenDOOR! 2018-2019 geopend!

16 november 2018

De subsidieregeling SamenDOOR! is open voor aanvragen vanaf 15 november 2018. De regeling is v...

Lees verder


Schrijfsessies SamenDOOR!regeling

31 oktober 2018

Op woensdag 21 en woensdag 28 november vinden bij het Huis voor de Kunsten...

Lees verder