Activiteiten

Sinds begin 2015 loopt DOOR! samen met tal van partners met de muziek mee vooruit in Limburg én in Nederland. We hebben met elkaar ongelofelijk veel gerealiseerd. Meer dan 180 scholen hebben muziek weer een plek gegeven in het onderwijs, veel leerkrachten hebben hun kennis over muziek kunnen verbreden, meer dan 160 muziekverenigingen en poppodia zijn een samenwerking met een school aangegaan. Dat vraagt om een feest! 

DOOR! en Méér Muziek in de Klas nodigen jou dan ook van harte uit om op woensdag 27 juni de SamenDOOR! dag bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort te beleven. Deze speciale dag boordevol muziek in allerlei facetten geeft weer extra inspiratie voor nog meer muziekonderwijs op en na school.

Werk je bij een kunstencentrum, poppodium, vereniging , sta je voor de klas of ben jij bezig met méér muziek in de klas? Dan wil je de SamenDOOR! dag niet missen!


Programma:

13.00 uur             Inloop

13.30 uur             Concert met een spectaculair kinderkoor, Guido Dieteren en philharmonie zuidnederland, presentatie Lex Uiting

14.30 uur             Workshops

16.00 uur             Netwerkborrel 


Programmaonderdelen:

Concert: Als startsein van de verduurzaming van muziekonderwijs in de provincie Limburg wordt het convenant ‘Méér Muziek in de Klas in Limburg’ getekend.  Dit  wordt extra feestelijk door optredens van een groot kinderkoor samen met philharmonie zuidnederland, Guido Dieteren en 80 PABO studenten. Lex Uiting presenteert het SamenDOOR!concert.  

Workshops:  Na het concert vinden 5 inspirerende workshops plaats voor verschillende doelgroepen. Kies de workshop die bij jou past, schrijf je in en ervaar nieuwe inzichten in muziekonderwijs! 

  • Workshop 1 ‘Muziek en de onderbouw’

Door: Dorrie Besouw 

Voor: leerkrachten onderbouw (groep 1 t/m 4) 

Veel kinderen zitten al te wiebelen op hun stoel als ze muziek horen. Laat staan dat ze zelf muziek mogen maken en beleven. In deze workshop doe je inspiratie, muzikale ideeën en energizers op voor in jouw reguliere lessen. Ook wordt aandacht besteed aan de vormgeving van muziek- en creatieve lessen tot en met groep 4 (po). 

  • Workshop 2 ‘Pbones – tromboneles in een notendop’

Door: philharmonie zuidnederland – Mark Boonstra, philharmonie zuidnederland  

Voor: leerkrachten middenbouw (groep 5 t/m 7) 

Tromboneles in een notendop, dat is Pbones. Mark Boonstra, trombonist bij philharmonie zuidnederland demonstreert hoe hij op scholen de workshop Pbones geeft. In een mum van tijd stoomt hij leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs klaar voor een spetterend optreden. Tijdens SamenDOOR! ervaar je bij de workshop Pbones zélf hoe gaaf het is om trombone te spelen én wat het betekent om samen muziek te maken.

  • Workshop 3 ‘Zingen in de klas, een andere vorm van muziekles’

Door: Marleen Everink  

Voor: leerkrachten  middenbouw (groep 5 t/m 7)

Marleen Everink laat zien en voelen hoe zij zang- en muzieklessen op scholen aanpakt. In de workshop is aandacht voor de methodische aanpak, waarbij op een speelse manier zaken als puls, ritme, maat, structuur en melodie aan de orde komen. Daarnaast is er aandacht voor tonaliteit en ontdekking van eigen stem (-gebruik).

  • Workshop 4 ’Mixen en draaien in de klas!’ 

Door: Imad Ahammar en Harald Bruystens 

Voor: leerkrachten groep 8 en vakleerkrachten onderbouw vo

In deze workshop  beleef je hoe het is om te mixen en te draaien als een echte DJ. Met de gevarieerde inhoud en persoonlijke aanpak nemen Imad Ahammar en Harald Bruystens je mee op dit supercoole muzikale avontuur! 

  • Workshop 5 ‘SamenDOOR!: Muziek in het onderwijs met een lijntje naar buiten’

Door: LKCA (Gert Bomhof en Chantal de Bonth-Vromans) i.s.m. DOOR! 

Voor: muziekverenigingen, poppodia en scholen

Inmiddels werken al 140 muziekverenigingen en 20 poppodia succesvol samen. We zitten dus op de goede weg, maar hoe nu verder? LKCA geeft in deze workshop handreikingen om samen op te trekken en ‘meer muziek in de klas’ in Limburg duurzaam te maken. Vervolgens wordt de transfer gemaakt naar de nieuwe regeling SamenDOOR! waarbij de voorwaarden aan bod komen en een praktische vertaling gemaakt wordt. 

Netwerkborrel: En dan sluiten we de dag af met een drankje! 


Inschrijven*

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor de SamenDOOR!dag. 

Indien je je niet hebt ingeschreven kunnen wij jou geen toegang verlenen. 


Datum: woensdag 27 juni 2018

Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Locatie: Adams Muziekcentrale, Aziëstraat 17-19, 6014 DA Ittervoort